De beste Instagram tips voor jouw zakelijke account

February 23, 2021

Instagram is één van de grootste social media netwerken van dit moment. We gebruiken het tegenwoordig niet meer alleen om persoonlijke content te delen maar ook voor zakelijke branding is het zeer aantrekkelijk. Toen ik Linders Co. startte had ik een bepaalde visie voor mijn zakelijke Instagram pagina. Qua content was er geen probleem, ik wist wat ik wilde posten, hoe vaak ik iets wilde posten en hoe het er ongeveer uit moest zien. Zodra ik gestart was met het posten van content op de Linders Co. profiel, was er meteen één ding dat ik mij afvroeg: ‘’hoe krijg ik nou zo veel mogelijk waardevolle volgers?’’ Er zijn een aantal geheime Instagram tips die ik tegen kwam tijdens mijn research. Deze tips wil ik jullie niet ontnemen!

STIMULEER BETROKKENHEID

Misschien is het je nog niet eerder opgevallen maar betrokkenheid is erg belangrijk op Instagram. Door de nieuwe algoritmes op Instagram worden posts gerangschikt op de comments die onder de post worden geplaatst. Dit betekent dat comments nu belangrijker zijn dan likes op Instagram. Om nog specifieker te zijn, alleen de comments van 3 woorden of meer worden meegenomen in deze rangschikking. Wanneer mensen dus alleen een emoij of een kort berichtje achterlaten, wordt dit door Instagram niet herkent. Waarom is deze rangschikking dan zo belangrijk? Dit komt doordat Instagram is overgenomen door Facebook en hierdoor de Instagram feed niet meer compleet chronologisch is. Wanneer je bij ‘Verkennen’ kijkt, krijg je allerlei posts door elkaar, ongeacht wanneer het gepost is. De ‘Verkennen’ feed laat alleen posts zien waarvan Instagram denkt dat de gebruiker er in is geïnteresseerd. Het nieuwe algoritme beïnvloed dus ook hoe goed je te vinden en te zien bent voor huidige volgers and nog niet volgende gebruikers. Ondanks het nieuwe algoritme, is er nog geen reden voor paniek. Dit zijn dè 3 tips die je helpen bij het stimuleren van de betrokkenheid van jouw volgers op Instagram:

Tip 1: Creëer betrokkenheid door in de beschrijving onder jouw post een vraag te stellen. Hierdoor worden jouw volgers gestimuleerd om een comment achter te laten. Mensen houden nou eenmaal van over zichzelf praten of hun mening delen, daar kun je dan maar beter gebruik van maken. Zorg er wel voor dat het een makkelijke en toegankelijke vraag is zodat men het ook leuk vindt om een comment achter te laten.

Bonus tip: reageer af en toe ook op de comments. Wanneer je binnen een uur op de eerste paar comments kan reageren, valt dit op voor Instagram en zien ze dat jouw post relevant.

Tip 2: Vergeet niet net zo vaak te connecten met je huidige volgers als met de potentiele toekomstige volgers. De volgers die je al hebt zijn net zo belangrijk als die je wilt bereiken. Zoals al eerder vermeld, zijn de huidige volgers net zo belangrijk als de nog niet volgende gebruikers voor het nieuwe algoritme.

HET BOUWEN VAN EEN VOLGER BASIS

De volgende stap in het verbeteren van jouw Instagram profiel en groter te worden, is het bouwen van een goede en stabiele volger basis. Het gaat dus vooral om de gebruikers die al volgen en de gebruikers waarvan je wilt dat ze jouw account gaan volgen.

Tip 3: Begin met het volgen van actieve gebruikers. Door dit te doen krijg je automatisch ook volgers die actief zijn, liken en delen. Als je al aan het kijken bent naar gelijkwaardige accounts en de personen aan het volgen bent die zij volgen, ga dan nog een stapje verder. Kijk naar gebruikers die laten zien dat ze actieve volgers zijn, de gebruikers die comments achterlaten en actief liken. Deze gebruikers gaan jouw account ook minder snel ontvolgen.

Tip 4: Zoek naar relevante hashtags die je kunt gebruiken om op te vallen op Instagram. Hashtags brengen jouw post onder het oog van nog niet volgende gebruikers. Door dit te doen kun je ook nieuwe volgers genereren en ontdekken. Het beste resultaat heb je na ongeveer 30 minuten door zoeken. Mocht je echt inspiratieloos zijn, kun je altijd een Instagram Hashtag Catalog op Google raadplegen.

HET VINDEN VAN DE PERFECTE DOELGROEP

De laatste tip helpt je bij het vinden van de perfecte doelgroep voor jouw Instagram account. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om goed te weten wat voor soort volgers en gebruikers je wilt aantrekken. Dit kun je onder andere te weten komen door naar hashtags te kijken.

Tip 5: Gebruik niet al te bekende hashtags voor jouw post. Deze fout wordt vaak gemaakt, men gebruikt hashtags die meer dan één miljoen keer gebruikt zijn, wat het effect van de hashtag automatisch minder maakt. Om één of andere reden gelooft men dat hashtags die enorm veel gebruikt zijn, het snel volgers oplevert maar het tegendeel is dus waar. Wanneer je gebruik maakt van hashtags die iets minder vaak gebruikt zijn, val je op tussen de andere posts. 

Hopelijk helpen deze tips jou en jouw zakelijke account!

Leave a Reply

BEKIJK portfolio

Heeft deze blog jouw interesse gewekt en wil je weten wat wij nog meer doen? Bekijk dan ons Portfolio.

Meer inspiratie opdoen?